Exclusive Model Cars

Laat uw hart stelen door onze authentieke ontwerpen met traditionele detaillering van de unieke zilvertinnen schaalmodellen. Al onze modellen zijn bepalend geweest in de automobiel geschiedenis en brengen u terug in de tijd. Graag stellen wij ons in het kort aan u voor met ons verhaal tot nu toe.

Wie zijn wij

Exclusive Model Cars is opgericht in 2011 en is gevestigd in Heesselt ( NL ) direct aan de rivier de Waal. We werken samen met een klein toegewijd team van ontwerpers, automotive artists  en ambachtslieden, waarvan een ieder een levenslange passie heeft voor met name auto’s, de autosport, maar ook voor vliegtuigen en motoren. Eigenlijk alles op het gebied van Automotive Art.

Voor vragen over prijzen en of de modellen op voorraad zijn kunt u het beste een email sturen naar:

info@exclusivemodelcars.nl of belt u met 06-23880865

De modellen

Onze zilvertinnen modellen, hoofdzakelijk  in schaal 1/12,  worden voor 80% met de hand vervaardigd en worden alleen op bestelling gemaakt. Ieder model is, als gevolg van deze handarbeid, dan ook uniek te noemen. Zowel het ontwerp van het model als de afwerking in het zilvertin.

Elk model gaat door een 15 stappen proces dat wordt uitgevoerd door geschoolde en zeer gepassioneerde vakmensen met liefde voor deze unieke producten. In ons korte bestaan zijn onze exclusieve modellen uitgegroeid tot een waar verzamelingsobject.

Exclusiviteit

Door de exclusiviteit van het product hebben wij een samenwerking met een aantal vooraanstaande auto merken kunnen opbouwen waaronder Lotus, Mercedes Benz, Audi en Vanwall. Van deze automerken vervaardigen wij, onder licentie, diverse unieke vooroorlogse modellen, zoals de Silver Arrows .

Deze samenwerking houdt tevens in dat onze modellen rechtstreeks tentoongesteld en aangekocht kunnen worden in de musea van de genoemde automerken. Daarnaast vervaardigen wij in opdracht van en uitsluitend voor een Italiaanse sport wagen fabrikant alle modellen van hun huidige assortiment.

80%

met de hand vervaardigd

15

stappen proces

54

Verschillende modellen

636

Tevreden klanten

Hand Made & Custom Made

Wij ontvangen regelmatig aanvragen om een model te vervaardigen van een speciale auto zowel modern als klassiek. Gezien de hoeveelheid arbeid en de diverse disciplines welke hieraan te pas komen benodigen wij ruim de tijd voor het vervaardigen van een mastermodel. Het maken van 01 model is natuurlijk zeer persoonlijk en heeft een grote emotionele waarde. Met de vermelding

one model hand made by EMC for …….

op het model vergroot natuurlijk de exclusiviteit en maakt de binding met het model zeer uniek. Dit sluit nauw aan bij de behoefte aan exclusieve relatie geschenken en uit ervaring kunnen wij stellen dat met onze collectie u een onuitwisbare indruk achter laat. Wij wensen u dan ook veel plezier op onze website en voor vragen of eventuele suggesties zijn wij uiteraard te allen tijde bereikbaar. Wij ontvangen graag uw e-mail op info@exclusivemodelcars.nl of ga naar onze contact pagina.